maanantai 13. helmikuuta 2017

Paikallisia nähtävyyksiä

Heippa taas! :)

Viikonloppu tuli ja meni ja tänään piti taas palata kouluarkeen. Ei sillä, koulussa on ollut tosi mukavaa ja viihdyn hyvin nykyisessä ympäristössäni! Viikonloppuna pääsin näkemään jälleen uusia puolia nykyisestä kotikaupungistani. Lauantaina tapasin ensimmäistä kertaa mun paikallisen tukihenkilön, jonka luona tuun myös asumaan noin kuukauden verran kesäkuussa, kun mun oma hostperhe matkustaa Suomeen. Mun hostien poika asuu siis perheineen Suomessa, joten nää matkustaa sinne tapaamaan heitä ja entisiä suomalaisia vaihto-oppilaitaan.

Lauantaina kävin siis kahvilla tän mun tulevan väliaikaisen hostäidin, tai voisin kai sanoa paremminkin host-tädin ( :D ) kanssa, ja hän vei mut myös kävelylle läheisen Rotoroa-järven ympäri. Valitettavasti en tajunnut ottaa kameraa mukaan, mutta uskoisin meneväni sinne uudestaan, ihana muutaman kilometrin kävelyreitti palmupuiden varjoissa! Meillä oli mukavaa yhdessä, joten uskoisin pärjääväni hyvin myös asuessani siellä. Oikeastaan on ihan jännää nähdä saman kaupungin elämää toisen perheen silmin hetken aikaa - mutta onneksi vain hetken aikaa, sillä oikea hostperheeni on ihan mahtava ja oon niin kiitollinen kun mulla kävi näin hyvä tuuri perheasioiden kanssa.

Iltapäivällä hostiskä vei mut kattomaan Temple View -nimisessä kaupunginosassa sijaitsevaa mormonikirkkoa, joka on itse asiassa suurin mormonitemppeli koko eteläisellä pallonpuoliskolla. Saattaa kuulostaa kummalliselta paikalta iltapäiväkävelylle, mutta kuvista näkee kyllä, miksi!

Lauantai-iltana käytiin vielä hostien kanssa elokuvissa, mun eka Kiwi-leffa! Ei mitenkään maata mullistava, mutta ihan hauska komedia ja hienoja maisemia! Oli muuten vähän erilaiset leffaherkkuvalikoimat kun Verkatehtaan BioRexissä; juomavalikoima sisäsi lukuisten limsojen lisäksi siidereitä, oluita ja kuohareita ja omalle paikalleen olisi voinut tilata kokonaisia ruoka-annoksia kuten vaikkapa hampurilaisaterian, lisäksi Suomen suuret popparit vastasivat kooltaan näiden pienimpiä. Myös jäätelö kuului valikoimaan! Tää leffateatteri oli kyllä valtava, paljon isommat salit ja kankaat kuin mitä oon Suomessa nähnyt. Kiva kokemus!

Sunnuntaina rennon aamupäivän jälkeen suunnattiin tutkimaan Hamiltonin suosituinta nähtävyyttä, Hamilton Gardens -nimistä paikkaa. Kaupungin omistama ja ylläpitämä puistoalue houkuttelee vuosittain yli miljoona kävijää ja siellä järjestetään myös satoja tapahtumia ympäri vuoden. Nimensä mukaisesti Hamilton Gardens on siis puistoalue, joka sisältää yli 20 erilaista puutarhaa, joilla jokaisella on oma teemansa. Osa puutarhoista oli kunnostuksen alla ja uusia puutarhoja on myös rakenteilla, mutta esimerkiksi päästiin näkemään japanilainen, englantilainen, kiinalainen, italialainen, intialainen ja maorityylinen puutarha. Ihan mahtava paikka ja vieläpä ilmainen sisäänpääsy! :D Upeita sisäänkäyntejä, kukkaistutuksia ja suihkulähteitä. Kesäsunnuntaisin tarjolla on myös live-musiikkia ja kymmeniä erilaisia ruokakärryjä, joista mekin päädyttiin löytämään illallisemme. Edes pieni tihkusade ei haitannut, koska fiilis oli muuten niin korkealla. Oikein onnistunut ja mukava viikonloppu siis takana!

* kuvat saa tarkemmaksi klikkaamalla *



 Tää temppeli oli kyllä mahottoman vaikuttava, puutarha sen ympärillä oli myös supertarkasti ja hienosti laitettu ja hoidettu! Lauantaina oli mainio päivä säänkin puolesta, kuten kuvasta näkyy; kirkas sininen taivas ;)

 English Flower Garden



 Japanese Garden of Contemplation
 Bambupuiden keskellä - Chinese Scholar's Garden
 Näkymää kohti Waikato-jokea - Indian Char Bagh Garden
 Upeita siirtymiä ja sisäänkäyntejä puutarhojen välillä! Tässä yksi esimerkki...

Italian Renaissance Garden, tää oli varmaankin kaikista suurin noista ja myös yks vaikuttavimmista!


 Lisää renessanssiajan Italiaa...

 Tropical Garden
 Tosiaan kun oltiin kierretty puutarhoissa ja tultiin takaisin puistoalueen "keskusaukiolle" se olikin täynnä ruokakärryjä ja ihmisiä. Oih ja voih niitä tuoksuja! Tarjolla oli kaikkea perushamppareista, ranskiksista ja hodareista erikoisempiin maailmanmakuihin - jamaikalaista, meksikolaista, japanilaista, amerikkalaista...
Ja niinhän se oli että päädyttiin hostäidin kanssa todistamaan ruokakärryn mainoslause todeksi chilimakkarahodareiden myötä!

- Eve


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti