maanantai 14. elokuuta 2017

Viikonloppureissu Rotoruaan

Helou taas tältä puolen maailmaa! :)

Aika rientää täällä aina vaan nopeemmin, ja niin se puolen vuoden merkkipaalu tuli ja meni kuun vaihtuessa. Ja nyt ollaankin jo elokuun puolivälissä... Nyt on menossa kolmannen jakson neljäs viikko, mikä meinaa sitä että enää on jäljellä vain 7 kokonaista kouluviikkoa ja siinäpä se sitten olikin! Marras-joulukuussa on vielä kansalliset kokeet, mutta niitä edeltää "lukuloma" ja kokeet käydään vain istumassa eli varsinaista koulua ei oo enää jäjellä kun nää pari hassua viikkoa.

Meidän vaihtareiden ei oo pakko tehdä noita kokeita ja Suomen ja monen muun maan koulut ei hyväksilue mitään vaihtovuoden aikana tehtyjä opintoja, mutta koska koulu on sujunu täällä hyvin (koska se on lastenleikkiä verrattuna Suomen opintoihin :D) niin päätin että haluun tehdä noi kokeet ja koska oon Year 13 oppilas niin valmistun sit täältä paikallisesta High Schoolista muiden mukana. Ainakin on sit kirjallinen todistus saavutetuista opinnoista, ja mistä sitä tietää missä elämäntilanteessa siitä voikaan olla hyötyä! + käy järkeen tehdä ne kokeet kun oon kumminkin osallistunu tunneilla ja oppinu kaiken tarvittavan, täällä kun koko kouluvuoden idea on valmistautua näihin loppukokeisiin. Mutta tuntuu kyllä niin pöljältä ajatukselta että valmistun täällä High Schoolista ja mun ikäiset menee ens vuonna yliopistoon, mutta mä palaan Suomen lukioon vielä 2,5 vuodeksi ennenkuin valmistun :D

Anyways, ei se elämä pelkkää koulunkäyntiä täällä kuitenkaan ole! ;) Viikonloppuna pääsin näkemään taas täysin uutta aluetta tästä ihanasta maasta, kun mentiin pienelle minilomalle Rotoruaan, joka on n. 1,5h ajomatkan päässä täältä Hamiltonista. Rotorua sijaitsee geotermisesti aktiivisella alueella ja onkin tunnettu geysiresitä, kuumista lähteistä ja mätiä kananmunia muistuttavasta rikin hajusta :D Ajoittaisista lemuleimahduksista huolimatta tykästyin tähän sympaattiseen kaupunkiin ja meillä oli taas niin arvokasta aikaa yhdessä mun ihanien hostvanhempien kanssa.

On the road we go!
 Tältä näyttää paikallinen talvimaisema






 Sadekuurosta huolimatta sää suosi!




 Täällä yövyttiin
Näkymä hotellin ikkunasta

Kevät saapuu!


 Tässä näitä kuuluisia kuumia lähteitä!
 Lake Tarawera. Tuolla vastarannalla häämöttää Mount Tarawera, joka oli ennen aktiivinen tulivuori mutta vuoden 1886 purkauksen yhteydessä räjäytti koko huipun tuusan nuuskaksi. Tota vuorta lukuun ottamatta tää vois olla aika suomalainen näkymä, eikö!

 Kalastaja-ukko


 Mun lemppari - Ponga-puu




 Pituuseroja monessa mielessä

 Redwood -metsä!

Tavallaan tuli mieleen Suomen metsät mutta samalla ei sitten yhtään ollu samanlaista. Mutta niin kaunista, rauhaisaa ja raikasta! Ihan kivat lenkkimaastot näillä paikallisilla.




 Lake Rotorua






Sympaattinen kirkko järvenrannalla, kaikki kalusteet ja koristukset sisällä oli tehty upeasti Maori-tyyliin käsinveistetystä puusta.
Geotermisyys niin aktiivisena että kirjaimellisesti kiehuva vesi pulppusi tienreunassa maankuoresta ulos :D



 Maori-tyyliin

Auringonlasku järven yllä <3

Ja niinpä tämäkin tapahtumarikas viikonloppu hujahti hurjaa vauhtia ja oli aika palata kotiin tänne Hamiltoniin. Kauniita ja kiehtovia uusia paikkoja taas otettu haltuun! Elämä täällä on ihanaa, oon niin onnellinen täällä että ei meinaa sanoja löytyä. En voi tarpeeks korostaa, miten uskomaton kokemus tää vaihtovuosi on ollu mulle! Eikä se onneksi vielä oo ohi.

Tsemppiä arkeen palaamiseen sinne Suomeen, täällä alkaa kevät ja siellä lähestyy syksy... Voi tätä mullin mallin elämää! Nauttikaa hyvistä säistä vielä kun niitä riittää!

- Eve



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti