perjantai 10. helmikuuta 2017

Eka viikko takanapäin

Moikka!

Huh, ensimmäinen kokonainen viikko täällä on nyt selätetty. Aika on mennyt ihan älyttömän nopeesti! Toisaalta tuntuu, että olisin ollut täällä pidemmänkin aikaa, koska tän viikon aikana oon päässy näkemään ja kokemaan niin paljon uutta ja ihmeellistä.

Aloitin siis koulun tällä viikolla Fraser High -nimisessä koulussa. Se on noin 1500 oppilaan koulu, jossa nuorimmat on 12-vuotiaita ja vanhimmat 18. Vuosiluokat on jaettu Year 9 (nuorimmat), Year 10, Year 11 jne. Mä käyn vuosiluokkaa Year 13, joka on ns. senioriluokka eli näiden paikallisten viimeinen vuosi high schoolissa. Tuntuu pöljältä aatella, että Suomessa alotin lukion vasta viime syksynä ja täällä käynkin Suomen abivuotta vastaavaa vuosikurssia :D Muut senior year -opiskelijat on kyllä mun ikäsiä tai vuotta vanhempia, koska täällä se systeemi menee vähän hassusti niin, että jos on syntynyt alkuvuodesta voi aloittaa koulun aikaisemmin ja on siten ylemmällä vuosiluokalla kuin loppuvuodesta syntyneet (?).

Tiistaina käytiin hostiskän kanssa koululla viemässä tarvittavia papereita ja sopimassa mun lukujärjestysasioita. Siinä ei mennyt kuin puolisen tuntia, joten loppupäivän makoilin takapihalla työstämässä rusketusta... Keskiviikkona oli sitten ensimmäinen varsinainen päivä; käveltiin aamulla hostisän kanssa yhdessä kouluun, jossa sitten mulle ja muutamalle muulle uudelle oppilaalle näytettiin koulun kampus ja kaikki eri rakennukset. Kampusalue on aika iso ja monimutkainen ainakin näin alkuun, koska kaikki rakennukset näyttävät kutakuinkin samalta. Kyllä nyt kolmantena päivänä alkoi jo hahmottaa vähän, missä mikäkin paikka on! Monilla aineilla on oma rakennuksensa, ja niitä rakennuksiahan riittää: Block A, Block B, Block C jne... + isot urheilukentät ja liikuntasali.

Heti ekasta päivästä lähtien oon tavannu paljon uusia ihmisiä, ja kaikki on ollu ihan älyttömän ystävällisiä ja avuliaita! Ihan eri meininki kun Suomessa, jossa tuntemattomia ei pahemmin huomioida eikä nyt ainakaan mennä juttusille tai kysymään, tarvitseeko hän apua :D Jännitin kouluun menemistä vähän, koska en tiennyt yhtään mitä odottaa ja miten muhun suhtauduttaisiin, mutta nää kolme päivää on ollu kaikki tosi positiivisia ja onnistuneita! Nyt kun vaan yrittäis pitää mielessä kaikkien uusien tuttavuuksien nimet...

Opiskelen siis kuutta oppiainetta: englantia, historiaa, valokuvausta, draamaa, Classic studies ja Outdoor Education. Noille kahdelle jälkimmäiselle ei oikeestaan oo Suomessa vastinetta, mutta classic studies -kurssi on sekoitus historiaa ja englantia, tänä vuonna aiheena on antiikin Kreikka ja Rooma ja kurssilla tehdään vissiin aika paljon kirjallisia töitä. Outdoor Education puolestaan on vähän kuin liikkaa, mutta saatetaan kokeilla vähän erikoisempia lajeja kuten esim. vuoristopyöräilyä ja tehdään aika paljon opintoretkiä eli mennään vaikkapa telttailemaan tms. Oon tosi tyytyväinen mun nykyiseen lukujärjestykseen, vaikka sitä pitikin ensin vähän säätää!

Muutenkin oon päässy hyvin kiinni elämään täällä, ja päivärutiinit on alkanu jo vähitellen muodostua. Oon myös päässy näkemään enemmän tätä nykyistä kotikaupunkiani ja tänään hankin oman bussikortin ja tehtiin hostäidin kanssa testimatka keskustaan ja takaisin. Kaikki on siis tosi hyvin ja vaikka joka päivä väsyttää aika paljon, tunnen oloni onnelliseks ja iloseks! Nyt hyvillä mielin kohti viikonloppua ja uusia seikkailuja!

 Lukujärjestys. Koulu alkaa siis tavallisesti 8.50 mutta torstaisin poikkeuksellisesti 9.15 ja loppuu päivästä riippuen joko 14.55 tai 15.15. Group on ikäänkuin ryhmänohjaajantuokio, ja esimerkiksi eilen meillä oli tohon aikaan koko koulun assembly eli kokoontuminen jumppasalissa, jossa rehtori ja paikallinen "opiskelijakunnan hallitus" toivotti kaikki tervetulleeksi uudelle lukuvuodelle. Tuntien välissä on vain 5 min siirtymätauot, mutta kahden ekan tunnin jälkeen on pidempi välitunti ja vielä vähän pidempi lounastauko alkaa 13.20 joka päivä.
 Tänään otettu kuva Waikato-joesta, joka virtaa Hamiltonin kaupungin halki. Käytiin myös eräänä päivänä joenvarsikävelyllä, molemmin puolin kulkee nimittäin oikein nätit kävelyreitit! Hostit tosin varotteli, että siellä liikkuu etenkin pimeellä myös paljon kodittomia ja kaupungin ulkopuolella on tapahtunu rikoksiakin noilla joenpenkoilla sen takia.
 The Base on paikallinen ostoskompleksi, yks suurimmista koko maassa. Vielä en oo ihan läpikotaisin päässy sitä tutkimaan, mutta tarkoituksena olisi piakkoin...
 Tiger-kissa <3
 Täällä on kans ihan mahtavia auringonlaskuja!
Aamukahvi terassilla, hyvinkin tutunoloisesta mukista vieläpä!


- Eve


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti